Vasketips for din BH

Bilde Blog 3 Inside

Du har nettopp kjøpt en splitter ny bh, og elsker den! Den kostet litt, men den er så fin og god at det er verdt det. Hva gjør man for at den skal vare lengre?

Det viktigste er å vaske den riktig. Dette er et plagg som mest sannsynlig er håndsydd, inneholder flere ulike materiale som blonder, elastikk og muligens har en formpresset cup.

Den skal da også vaskes for hånd. Maskinvask blir på eget ansvar og reklamasjonen går da også ut. Mange bruker maskin likevell så da er det greit å vite hvordan uansett.

1: Vaskemiddel: Bruk flytende Omo- eller Blenda Color. Det er viktig å ikke bruke blekningsmiddel (hvitt) på hvite BH´er. De er farget hvit, og hvis du bruker `Hvitt` så blir BH´ene grå.

Et annet viktig punkt er å ikke bruke Milo. Milo er super for ull og silke, men en BH er ikke i naturfiber, men inneholder elastikk, og Milo ødelegger elastikken siden det er for fett, og legger seg som et tærende lag på BH´en.

2: Det er bedre å vaske BH´en oftere. Ikke bruk den mer enn 2dager i strekk, og ha flere å bytte mellom slik at den får tid til å trekke seg sammen etter vask. Om den blir liggende lenge uten vask eller brukt ofte, så setter det seg hudceller inni stoffet og den blir fortere slitt.

3: BH´en skal ikke ligge lenge i vann, da løsner limet på spilen. Skyll og heng den opp eller lagg den flatt med en gang.

4: Ikke brett skålene inn i hverandre. De er formpresset, og ved å brette dem så ødelegges formen, og stoffet får i tillegg en appelsin lignende overflate.

Nå til de som på eget ansvar vasker i maskinen.

Bruk da vaskepose! Vask på kortprogram 30 grader. Ikke ull program, på samme måte som punkt 3.

Håper dette var til god hjelp.

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv