Vedlikehold

Vask av BH
En BH fra Marinka er en BH som mest sannsynlig er håndsydd, inneholder flere ulike materialer som for eksempel blonder, har elastikk og har muligens en formpresset cup, så det er viktig at du alltid leser vaskeanvisningen på plagget du skal vaske.

Håndvask av BHer er stort sett en anbefaling, men dersom det står at det er greit å vaske i vaskemaskin skal den ikke vaskes på høyere enn 30 grader finvask. Dersom du vasker den med høyere grader kan plasten ytterst på spilen smelte og spilen kan trenge seg ut av stoffet.
Dette kan også skje dersom du lar BHen ligge for lenge i bløt.
BHene dine bør aldri legges i tørketrommelen.

Vaskemiddelet du bruker når du vasker BHen din bør være flytende og vi anbefaler OMO color, uavhengig om BHen er hvit eller en annen farge. Hvite BHer er farget hvite og er en farge du må bevare, så vel som andre farger. Bruker du vaskemidler som inneholder blekemidler, kan hvitfargen blekne og Bhen vil bli gråaktig.
Det anbefales ikke å bruke skyllemiddel på produkter som inneholder elastan.
Husk vaskepose, dette gjelder alle fine tekstiler! Med vaskepose unngår du friksjon mot andre plagg og du vil dermed bevare form og farge lengre.

I undertøyskuffen anbefaler vi deg å legge de formpressede Bhene inni hverandre, og ikke brette de. Dette tar ikke mye mer plass, men vil bevare den gode passformen lenger😊

Vi anbefaler deg også å la BHen «hvile» mellom bruk. Da får fibrene tid til å trekke seg sammen igjen og elastikken vil holde lengre. Bytt mellom flere BHer og forleng holdbarheten og levetiden!

Ull/Silke
Ull/Silke vaskes på 30 grader med flytende vaskemiddel. Lav sentrifugering. Ull/Silke skal ikke vaskes med vaskepulver.

Bomull
Bomull tåler 60 grader, men er plagget merket med lavere temperatur så kan grunnen være at plagget også inneholder andre type stoffer, som elastan, modal o.l.
Se derfor alltid vaskeanvisningen på plagget du skal vaske. Når du vasker bomull for første gang, kan det være lurt å forsiktig strekke plagget etter vask. Du må regne med noe krymp ved første vask. Husk at alle hvite plagg er farget hvitt. Bruk derfor vaskemiddel for farget tøy når du vasker hvite bomullsklær.

Rayon, Viskose og modal
Viskose og modal ligner på bomull, men har mer glans, krøller mindre og er mer føyelig. Silkeaktig tekstur. Disse plaggene bør finvaskens på maks 40 grader da fibrene tar opp mye fuktighet og blir svakere i våt tilstand.
Vaskemidler uten blekemidler er anbefalt.

Silke
Silke må vaskes på ull/silke program, ikke høyere enn 30 grader og helst ikke mer enn 600 omdreininger.
Det anbefales å bruke alkaliefri såpe som milo. Klorin ødelegger silkefibrene så de gulner.
Silke bør ikke børstes, gnikkes og vris i vask. Vi anbefaler deg å bruke vaskepose, da unngår du friksjon mot annet tøy.

Microfiber
Ved syntetiske stoffer anbefales ikke tøymykner. Dette vil ødelegge elastikken.
Se produktets vaskeanvisning for hvor mange grader produktet kan vaskes på.

Handlekurv