Tekstilguide

Ull
Våre største leverandører på ull er Calida, Oscalito, Wolford og Falke. I Marinka finner du et bredt utvalg ullundertøy til dame og herre. Vi håndplukker leverandører som kan levere ulltøy av høy kvalitet. Vår ullmiks består derfor av 70% av den fineste merinoullen og 30% silke. Denne miksen sørger for god isolering og optimal komfort. Blandingen av ull og silke har også temperaturregulerende egenskaper. Plagget vil oppleves varmende I kulde, men svalt i varmen. Vinteren er høysesong for ull, men vi har flere modeller som kan være gode å ha på friske sommerkvelder. I Marinka finner du alltid et bredt utvalg ulltøy, uavhengig av sesong.

Calida bruker merinoull fra Sør Afrika, en ekstra myk ulltype av høy kvalitet. Oscalito på den andre siden, velger merinoull fra Australia. En ulltype med ekstra fine fibre. Prøv ullundertøy fra Marinka neste gang og opplev forskjellen selv. Tidløse og slitesterke plagg med høy komfort og tidsriktige design.

Fra Wolford og Falke har vi et bredt utvalgt ullstrømper. Av ull kan vi tilby strømpebukser, knestrømper, overknee og sokker. De aller fleste typene er laget av merinoull, men med enkelte unntak. Du finner info om tekstilsammensetning i produktbeskrivelsene.

Silke
Silke høres eksklusivt og luksuriøst ut, og det er det – men silke har også noen veldig gode praktiske egenskaper som er verdt å nevne. I Marinka kan vi tilby tre ulike kategorier innen silke. Ull/silke, vevet silke og strikket silke. Les mer om “ull/silke” under “ull”.

Vevet silke er en glatt og glansfull tekstil uten elastikk. Denne silketypen passer utmerket som nattøy eller som underkjole. Av vevet silke har vi blant annet pysj, nattkjoler, nattskjorter og topper. Gå heller opp én størrelse dersom du vipper mellom to. Vi er stadig i aktivitet om nettene og da unngår du slitasje på sømmene. Søk Lady Avenue for å se utvalget innen vevet silke.

Strikket silke oppleves som lett og svalt på kroppen, og har elastikk. Av strikket silke har vi både pysj og nattkjoler, men også et godt utvalg topper og underdeler. Er du sensitiv mot ull? Prøv en stillongs eller topp av ren silke. På samme måte som ull, har også silke temperaturregulerende egenskaper. Søk Lady Avenue for å se utvalget innen strikket silke.

Tencel™
Tencel™ eies av den østerrikske bedriften Lenzing. Tencel™ er produsert av trepulp fra bærekraftige kilder og er en fornybar ressurs. Alle fibre i Tencel-produksjon har blitt sertifisert som biologisk nedbrytbart og kompostabelt. Alle trær som blir brukt av Lenzing til produksjon, kommer fra bærekraftige skogplantasjer med sertifisering. Tencel produseres i en lukket produksjonsprosess. Prosessen resirkulerer vannet som benyttes og mer enn 99% av kjemikaliene gjenbrukes.

Tencel™ er en silkemyk og lett tekstil som egner seg godt til de som også har sensitiv hud. Tekstilen puster godt og transporterer bort fuktighet fra huden. Hos Marinka får du produkter laget av Tencel, blant annet fra vår sveitsiske leverandør – Calida. Se utvalget i nettbutikken eller besøk oss i en av våre butikker for veiledning.

Kilde: grontskifte.no

Modal
Modal er en syntetisk fremstilt viskosefiber som originalt ble utviklet i Japan. Modal er laget av cellulose fra bøketrær som er forvaltet på en bærekraftig måte. Den mest kjente produsenten av dette materialet er Lenzing, som også eier merkenavnet Tencel™. Lenzing har utviklet en mer miljøvennlig prosess for produksjon av Modal. Produktene vi tilbyr i Marinka har blitt fremstilt gjennom akkurat denne produksjonsmåten.

Modal er et mykt og behagelig materiale som minner litt om silke eller Tencel. Materialet puster godt og har god absorberingsevne. Modal absorberer 50% mer vann enn bomull og fungerer derfor utmerket som nattøy. Modal brukes gjerne i kombinasjon med andre materialer. Søk på modal i nettbutikken får å se vårt utvalg i Marinka!

Kilde: grontskifte.no

Bomull
I Marinka velger vi leverandører som kan levere bomullsprodukter av høy kvalitet. Les mer om de ulike bomullskvalitetene på Calida sin hjemmeside:

https://www.calida.com/en-WO/cms/about/product/material/#anchor-cotton


Nylon
Nylon er et syntetisk materiale som blir brukt til produksjon av en mengde klær og forbruksvarer. Nylon er laget av polyamider som er fremstilt av olje. Det er et svært elastisk materiale med svært god strekkmotstand og slitestyrke. Tekstilen blir hyppig brukt i tettsittende og elastiske klær som badetøy, treningstøy og strømper.

I Marinka finner du nylon i blant annet strømper, badetøy og diverse undertøy.

Viskose
Viskose er tekstilfibre av regenerert cellulose. Viskose lages av ulike treslag som gran, bøk eller bambus. Viskose har stor absorberingsevne og tar opp mer fuktighet enn en rekke andre tekstiler. Tekstilen er lett, myk og behagelig, og har en glatt og silkeaktig glans.

I Marinka finner du viskoseprodukter i kategoriene; nattøy og undertøy. Det du for eksempel finner av bambusprodukter, er laget av bambusviskose.

Handlekurv